Wie ben ik en waarom werd ik homeopaat?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Voorstellen

Uw Homeopaat Jolanda Korthof - www.homeopathiepraktijkalkmaar.nl

Wie ben ik en waarom werd ik homeopaat?

Mijn naam is Jolanda Korthof-Kalkoven,  ik ben geboren in 1968. Sinds 1992 getrouwd met mijn jeugdliefde. In 1999 kregen wij onze zoon en in 2000 onze dochter. Nadat ik in 1991 mijn HEAO diploma heb behaald ging ik werken als acceptant bij een verzekeringsmaatschappij. Deze baan heb ik per 1 december 2013 opgezegd. Ik was namelijk aan het afstuderen als klassiek homeopaat en wilde mijn eigen praktijk aan huis starten. Hoe is dit zo gekomen, denk je vast?

Mijn kennismaking met homeopathie

Onze zoon had erg veel last van eczeem, hij krabde zijn hele lichaam stuk. Ondanks de zware hormoonzalven die we van de dermatoloog kregen, werd het niet beter. In 2005 kreeg ik van een bevriende moeder het telefoonnummer van klassiek homeopaat Helena van Dijk. Ik had zelf geen ervaring met klassieke homeopathie, maar maakte toch een afspraak met haar. Het eerste consult vond plaats in een prettige sfeer en we kregen een paar korreltjes mee….Groot was mijn verbazing toen het eczeem na een paar weken verdwenen was. On-ge-loof-lijk!!!

Toen onze dochter ook last van eczeem kreeg, gingen we met haar meteen naar de homeopaat. En weer verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon. Daarnaast merkte ik dat mijn kinderen veel beter in hun vel kwamen te zitten .

Tenslotte ging ik zelf naar de homeopaat toen ik voor de tweede keer in korte tijd longontsteking had. De eerste keer kreeg ik antibiotica van de huisarts. De tweede keer (enkele maanden later), ging er bij mij een lichtje branden. Dat ik in korte tijd twee keer longontsteking krijg, betekent dat er meer aan de hand is. Ik wilde dit signaal van mijn lichaam niet nogmaals onderdrukken met antibiotica. Ik wilde begrijpen waarom ik voor de tweede keer longontsteking kreeg. Ik knapte met behulp van klassieke homeopathie al binnen enkele dagen op van de longontsteking. Hierna ging ik verder bij de homeopaat, want ik had al jarenlang last van slapeloosheid, chaos in mijn hoofd en bij tijd en wijlen een verschrikkelijke hoest. Binnen een paar weken sliep ik beter, kwam er structuur in mijn denken en die hoest is nooit meer teruggekomen.

Hoe ging het verder?

Steeds meer ontstond bij mij het besef dat ik mensen wilde helpen met behulp van klassieke homeopathie. Ik ben in 2008 gestart met de zesjarige HBO-opleiding aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en in 2014 afgestudeerd. Sindsdien voer ik mijn praktijk aan huis. Iedere dag weer voel ik me intens gelukkig dat ik in mijn eigen praktijk dit zinvolle werk mag doen!